Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Joninių naktį TV3 sieks vainikų plukdymo rekordo

Joninių naktį TV3 sieks vainikų plukdymo rekordo
Jau visai netrukus, Birželio 23-ąją, Lietuvos gyventojai linksmai švęs trumpiausios nakties ir ilgiausios dienos šventę – Jonų ir Janinų varduves. TV3, kartu su žiūrovais iškovojusi „Laisvę Joninėms“, kviečia birželio 23-osios vakarą ne tik drauge pasiklausyti gražaus koncerto, išbandyti Joninių šventės burtus, bet ir dalyvauti siekiant vainikų leidimo į vandenį rekordo. Joninių išvakarėse TV3 žiūrovai bus kviečiami į jaukų Vilnelės krantinėje įkurtą vainikų plukdymo postą, kuriame netrūks ir kitų šventei būdingų elementų – ugnies, vandens, augalų žalumos.

„Susirinkę prie Vilnelės upės įsikūrusiame „Belmonte“ visi drauge tiesioginio eterio metu vainikuosime Jonines! Paprotys pinti vainikus ir įstačius žvakelę leisti juos į vandenį – viena seniausių lietuvių tradicijų. Kaip tik dėl šios priežasties „Vainikuokim Jonines“ pagrindiniu akcentu taps Joninių vainikų plukdymo rekordas. Bus simboliškai vainikuojamos pačios Joninės, arba vidurvasaris, o drauge bus siekiama užfiksuoti rekordiškai daug vienoje vietoje į vandenį paleistų vainikų", – sako vasaros linksmiausio renginio vedėjai Aistė Paškevičiūtė ir Džiugas Siaurusaitis.

"Dalyvauti rekordo siekime galės visi, kurie atvyks į renginį. Neturintys galimybių patys nusipinti vainiko, galės įsigyti renginio vietoje ir taip prisidėti ne tik prie rekordo, bet ir prisiminti senolių puoselėtas ir mūsų primirštas tradicijas“, - priduria jie.

Renginio vedėjai Aistė ir Džiugas ne tik kvies „Vainikuoti Jonines“ ir taip prisidėti prie naujo rekordo, bet ir pristatys renginio koncerto dalyvius, žaismingai primins senąsias Joninių tradicijas, kalbins svečius. Viena jų – dainininkės Gintarės Karaliūnaitės mama, žolininkė Adelė. Ji net pasidalins meilės eleksyro paslaptimis.

Linksmame Joninių nakties renginyje skambės „69 danguje“, Marijono ir Aistės Smilgevičiūtės, Stano, Yvos, „Širdelių“, „Pikaso“, Alano, Soliario, Kastanedos, Vaido Baumilos ir kitų atlikėjų meilės dainos, vyks ugnies žonglierių pasirodymas bei kitos staigmenos.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.