Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Eglė Skrolytė-Liesienė grįžta į televiziją su „Mamyčių klubu“

   Eglė Skrolytė-Liesienė grįžta į televiziją su „Mamyčių klubu“
Eglė Skrolytė-Liesienė grįžta į televizijos ekranus. Po ilgos pertraukos, kurios metu moteris augino pirmagimį, žymaus „bavaro“ Juozo Liesio žmona užsiims švietėjiška misija – bandys burti Lietuvos šeimas į Mamyčių klubą. Moteris tvirtina, kad atėjo laikas keisti visuomenės požiūrį į šeimas ir vaikus.

Kam bus skirta naujoji laida?

Laida bus skirta mamytėms, jaunoms šeimoms, auginančioms mažus vaikus. Grubiai paėmus – iki septynių metų.

Laidoje turbūt bus nemažai temų apie problemas, su kuriomis teko susidurti pačiai auginant dukterį?

Neišvengiamai. Manau, kai kiekviena mamytė sužino, kad laukiasi, puola ieškoti informacijos, kokią tik galima rasti apie tai, kas jos laukia. Kai parsiveža vaikutį namo, kaip man buvo, paaiškėja, kad ir kiek būtum prisiskaičiusi, iš tikrųjų nieko nežinai. Viena yra skaityti literatūrą, kita – pamatyti viską realiai. Skaityti, kaip daryti masažiuką, yra viena, su kuo aš susidūriau, o visai kas kita, kai kinezeterapeutas parodo, kaip tai daryti.

Koks laidos „mamyčių klubas“ tikslas?

Tikslas yra, kad laida būtų betarpiška, apie tai, ko iš tikrųjų reikia jauniems tėveliams iš praktinės pusės. Laidos tikslas yra būti tarpininkais tarp tėvelių, jų vaikučių ir specialistų. Joje dalyvaus patys geriausi specialistai, kuriuos tik gali rasti. Pas kai kuriuos labai sunku patekti, todėl mūsų tikslas, kad žmonės iš jų galėtų gauti bendras konsultacijas.

Kaip tapote šios laidos vedėja?

Kai dar būdama nėščia pradėjau ieškoti informacijos, netyčia atradau bendravimą su mamomis iš Latvijos, kurios buvo susivienijusios į „Mamyčių klubą“, o apie jį nebuvau nieko girdėjusi. Latvijoje aktyvių jo narių yra daugiau nei 20 tūkst. Jie aktyviai bendrauja bei palijasi patirtimi. Taip susipažinau su laidos kūrėjais ir išsivystė bendra mintis, kad į Lietuvą reikia atvežti šį klubą ir kad jis čia ne mažiau reikalingas. Tokia gavosi istorija. Viskas vyko natūraliai ir organiškai, nes laidelių (mamytėms) pas mus nėra.

Turime dar ir „aukštesnį“ sumanymą-uždavinį, jei galima taip pavadinti. Mane žavi, kad Latvijoje „Mamyčių klubas“ net visuomenę įtraukia į savo veiklą, kad ji taptų geranoriškesne. Jiems nebėra tabu tokie dalykai, kaip kūdikio maitinimas kavinėje. Lietuvoje dar yra kažkoks nepatogumas, nes visi kreivai žiūri, apskritai pyksta, jeigu vaikas yra kavinukėje. Aišku, kad vaikutis čiauška, garsiau kažką daro, tai iš didžiosios visuomenės dalies galima sulaukti nepasitenkinimo. O Latvijoje viskas priešingai – čia skatinamas vaikų ėjimas kartu visur, aplinka yra geranoriškesnė šeimų, auginančių mažus vaikus, atžvilgiu. Labai norėčiau, kad tai būtų vienas iš mūsų siekiamų tikslų.

Būsite ne tik laida, bet ir bandysite performuoti visuomenės požiūrį į tam tikrus dalykus?

Visų pirma, mes nesame tik laida. Tai yra tikras klubas, internetinis portalas, renginiai skirti tėveliams, kompaktai su pamokėlėmis ir pan. Galvojame, kad kuo daugiau vaikų augs apsišvietusių tėvų šeimose, tuo šeimos bus laimingesnės ir tvirtesnės. Joms bus paprasčiau, nes viena yra auginant vaikutį viską savo kailiu patirti, o visai kas kita – turėti tam tikrų žinių, kai gali nuspėti, kad vaikučių „ožiavimasis“ nėra karas prieš tėvus, o asmenybės raida, kuri yra privaloma.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.