Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojų sugrįžimas - tiesiogiai iš Klaipėdos

„Tūkstantmečio odisėjos“ buriuotojų sugrįžimas - tiesiogiai iš Klaipėdos
Jau šį sekmadienį, liepos 5 dieną, 19 val. TV3 televizija tiesiai iš Klaipėdos kruizinių laivų terminalo transliuos iškilmingą renginį – „Tūkstantmečio Odisėja. Vienas vardas – Lietuva. Sugrįžimas“. Apiplaukusi pasaulį ir pakvietusi pasaulio lietuvius kartu švęsti Lietuvos tūkstantmetį jachta „Ambersail“ grįš Valstybės (karaliaus Mindaugo karūnavimo) dienos išvakarėse į Klaipėdos uostą, kur vyks buriuotojų sutikimo šventė. Tiesiogiai transliuojamą renginį ves Marijonas Mikutavičius ir TV3 žinių vedėja Renata Šakalytė.

Šventei ruošiama ypatinga muzikinė programa, koncerte kartu su šokėjais dalyvaus daugiau nei 100 atlikėjų. Naujai skambės visiems gerai žinomos ir naujai sukurtos dainos. Jas atliks Aistė Smilgevičiūtė, Marijonas, Neda, Linas Adomaitis, Violeta Tarasovienė, Vilius Tarasovas, grupės „BIX“, „Rondo“, „Rebelheart“, Nijolė Narmontaitė ir Romas Dambrauskas, Darius ir kt.

Pasak televizijos pranešimo spaudai, specialiai šiai šventei ypatingus pasirodymus rengia kolektyvas „Lietuva“ ir choras „Sounds in G“. Renginiui sukurta įspūdinga originali scena bei scenografija.

Planuojama, kad jachtą „Ambersail“ pasitiks laivų flotilė, kurią ves buriuotojų Komandoras Algirdas Mykolas Brazauskas. Renginyje jau pažadėjo dalyvauti aukščiausi šalies pareigūnai. V. Adamkus į renginį dėl laiko stokos žada atskubėti sraigtasparniu.

Šventės metu rodomos tiesioginės transliacijos ne tik iš Lietuvos, o ir iš pasaulio miestų, kuriuose veikia aktyvios lietuvių bendruomenės. Planuojama susisiekti su Londono, Niujorko ir Australijos tautiečių bendruomenėmis.

Vienas pagrindinių šventės akcentų – iniciatyva tūkstantmečio proga apjuosti žemės rutulį Tautiška giesme. Todėl 21.00 val. Lietuvos laiku Tautišką giesmę Klaipėdoje pradės giedoti maestro Virgilijus Noreika, visi kiti skatinami prisidėti, kad ir kur būdami. Šią iniciatyvą palaiko ne tik užsienio lietuvių bendruomenės, Lietuvos miestų savivaldybės, bet ir prekybos centrai, kavinės ir restoranai, savo koncertą himno giedojimui Panevėžyje nutrauks ir Andrius Mamontovas, tai padaryti skatinami ir kiti atlikėjai.

„Tautiškąją giesmę“ Vinco Kudirkos paminklo atidarymo metu kartu su choru „Ąžuoliukas“ giedos ir vilniečiai bei miesto svečiai, kauniečiai „Tautiškąją giesmę“ giedos padedami trijų baritonų Lietuviškos muzikos vakaro metu prie Kauno pilies, pajūrio gyventojai bursis skvere prie Nidos uosto, prie Juodkrantės bendruomenės namų ir Preilos-Pervalkos bendruomenės namų.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.