Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Nomeda: su „Išsipildymo akcija“ jau užaugo viena karta

Nomeda: su „Išsipildymo akcija“ jau užaugo viena karta
Šiemet nelikti abejingiems sergantiems ir skurstantiems vaikams kvies jau septintoji „Išsipildymo akcija“. Spalio 12 d. surengta jos pristatymo spaudos konferencija, kurios metu buvo pristatyti nuveikti darbai ir papasakota dvylika istorijų apie vaikus, kurie po šios akcijos tapo bent truputį laimingesni.

„Kai ekonominė situacija prastėja, džiugu, kad atjautos ir gerumo atsiranda daugiau. Kartais žmonėms, norintiems paaukoti, tai padaryti užtenka drąsos, atsidavimo ir noro, tačiau nepasitaiko progos tai padaryti, būtent progą ši akcija ir suteikia – visos gerosios jėgos susijungia šiame projekte“, – sakė renginio vedėja L. Gradauskienė.

Televizijos laidų vedėja Aušra Kilkuvienė apie akciją sakė: „Jei bet kurio iš čia esančių žmonių kilniam tikslui paprašyčiau paaukoti pustrečio milijono, vargu, kuris nors sukrapštytumėte tokią sumą, o kartu mes tai galime“.

Organizatorių teigimu, šiemet „išsipildymo akcija vyks trimis etapais: iki lapkričio pradžios akcijos organizatoriai skatins atkreipti dėmesį į vaikų psichologines problemas ir bus renkamos lėšos organizacijos „Gelbėkit vaikus“ programai „Galimybė gyventi geriau“, antrojo akcijos etapo metu bus stengiamasi, kad kuo daugiau vaikų surastų naujus namus, o surinktos lėšos bus skirtos vaikų globos įstaigų buities problemoms spręsti, o visą gruodžio mėnesį žmonės bus kviečiami aukoti skaudžių istorijų herojams.

Akcijos pristatymo spaudos konferencijoje svečiavosi ne tik visas būrys verslo ir pramogų pasaulio atstovų, ypatingas konferencijos svečias buvo spalio 13 d. ketvirtąjį gimtadienį švęsiantis Benas, kuriam akcijos lėšomis buvo nupirktas klausos aparatas. Berniuko mama sunkiai tramdė ašaras pasakodama, ką šeimai teko išgyventi: „Vaikas buvo labai ramus, net aplinkiniai žmonės tai pastebėjo, vėliau paaiškėjo, kad mano sūnus yra kurčias. Tokio aparato patys nebūtume išgalėję įsigyti, o dabar gydytojai prognozuoja, kad po metų Benas pamažu ims kalbėti“. Mažylis, pasak jo mamos, vos gavęs naująjį klausos aparatą ėmė sparčiai keistis ir domėtis garsų pasauliu.

Akcijos globėja Nomeda Marčėnaitė sakė: „Labai džiaugiuosi, kad akcija taip išaugo, žinoma, yra partnerių, kurie motyvuodami sunkia ekonomine situacija šiemet atsisakė mums pagelbėti, bet tikiuosi, jog kitąmet jie vėl prisijungs prie šios akcijos. Labai svarbi ne tik ta materialioji akcijos pusė, bet ir žmonių dėmesys, kurio šiemet tikrai nesumažėjo. Kartais mes, akcijos organizatoriai, tampame tarpininkais: pavyksta labai sėkmingai susitarti dėl nuolaidų vaikų kelionėms, ar, pavyzdžiui, sužinojus jog tam tikra medicininė paslauga yra privaloma suteikti, bet niekas to daryti neskuba – tampame savotišku impulsu reikalams paspartinti.“

Į klausimą, kam ketina skirti daugiausiai dėmesio akcijos metu, Nomeda atsakė: „Be visų kitų dalykų labai svarbus yra įvaikinimas, o šiandien apie tai buvo mažai kalbėta. Žinoma, reikia padėti vaikams, kurie yra globos įstaigose, tačiau negalima pamiršti, jog kūdikių namuose augantiems mažyliams galima suteikti tikrus namus. Įvaikinimas pakeistų šių vaikų gyvenimą iš esmės. Vis dar tikiu, kad ateityje situacija gerės. Mūsų akcija organizuojama jau septintus metus, vadinasi užaugo ištisa karta, kuri šiemet eis į pirmą klasę“, – su šypsena sakė Nomeda.

Per šešerius labdaros projekto metus vaikams surinkta beveik keturiolika milijonų litų.

Foto rasit čia.

Zaliukas October 12 2009 1,435 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.