Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Naisių vasaroje“ – išskirtiniai kadrai iš paukščio skrydžio

„Naisių vasaroje“ – išskirtiniai kadrai iš paukščio skrydžio
Iškart po Naujųjų į TV3 eterį atkeliausiantis serialas „Naisių vasara“ žiūrovus nustebins ne tik lietuviškiems serialams nebūdingu žanru, bet ir įdomiais kadrais.
Nauja lietuviška „Naisių vasaros“ drama įsimins nuo pat pirmųjų vaizdų – dėmesį patraukiančios vinjetės. „Aktoriai ir jų personažai pristatomi visai kitokiu būdu nei buvo daroma iki šiol. Tam, kad būtų kuo įdomiau užfiksuoti serialo epizodai, kamerai teko net į orą kilti. Dėl to žiūrovai galės mėgautis gražiais iš paukščio skrydžio nufilmuotais Naisių kaimo statiniais, apylinkių vaizdais. Kamera sklandė ir virš dirbančių kombainų, ir virš galvijų bandų“, – pasakoja naujausio lietuviško serialo prodiuseris Rolandas Skaisgirys.

Vaizdai iš oro buvo fiksuoti dviem būdais. Kamera, kuri buvo pritvirtinama prie elektrinio radijo bangomis valdomo lėktuvėlio arba operatoriui skrendant oro balionu.

„Žinoma, filmuojant tokiais gan sudėtingais būdais neapsieita ir be nuotykių. Lėktuvui su kamera skrendant virš Kryžių kalno, kelią jam pastojo aukšti medžiai. Lėktuvėlis įsirėžė į medžių šakas ir liko kyboti dešimties metrų aukštyje. Tiesa, nei skraidyklei, nei smūgiams atspariai kamerai nieko nenutiko, tačiau aptarnaujančiam personalui teko kabarotis į medį. Kitą kartą lėktuvėlis išbaidė karvių bandas. Regis, ir kas čia tokio, tačiau pasirodė, kad šis pasiskraidymas sujaukė melžėjų darbo ritmą. Mat tuo metu, kai vyko filmavimas, karvės buvo melžiamos – vienos, jau pamelžtos, rupšnojo žolę, o kitos kantriai laukė savo eilės. Virš jų galvų atsklendęs lėktuvėlis karves išbaidė, o melžtų ir nemelžtų bandos susimaišė. Paskui atbėgusios melžėjos išvaikė ir filmavimo grupę“, – šypsosi kūrybinės serialo „Naisių vasara“ grupės narys, vienas scenarijaus autorių Erikas Kundreckas.

Filmavimas iš oro baliono serialo kūrėjams taip pat paliko neišdildomų įspūdžių. Kadangi niekas iki tol nebuvo kilęs oro balionu, visiems teko „pasikrikštyti“. Teko ir šampanu galvą suvilgyti, ir plaukų sruogą ugniai paaukoti. Oreiviams kylant į dangų, filmuoti serialo epizodus taip pat buvo naujiena. Vienas jų taip įsijautė, kad netyčia pakėlė balioną per aukštai ir įlindo į debesis, o tą daryti pagal oreivių taisykles griežtai draudžiama.

„Naisių vasaros“ operatoriams netrūko išradingumo ne tik ore, bet ir ant žemės. Jie filmavo ir atbulomis jodami žirgu, ir važiuojančiame automobilyje arba užsikorę ant traktoriaus gaubto. Režisierius Saulius Balandis sakė operatorių iniciatyvos nevaržęs ir net skatinęs, o šie mielai leidosi į įdomesnių rakursų paieškas. Todėl seriale netrūks įspūdingų, akiai ir širdžiai mielų vaizdų, žada „Naisių vasaros“ kūrėjai.

Nematyti vaizdai ir intriguojanti jausmų istorija seriale „Nasių vasara“ jau greitai per TV3.

Zaliukas November 24 2009 1,500 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.