Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Chorų karų“ finalo laurus nuskynė R.Tautkaus Kauno miesto choras

„Chorų karų“ finalo laurus nuskynė R.Tautkaus Kauno miesto choras
Šeštadienio vakarą TV3 televizijos eteryje startavo ir griausmingai nuaidėjo ilgai lauktas muzikinio projekto „Chorų karai“ finalas. Jame susikovė stipriausiais nuo projekto pradžių laikyti Raigardo Tautkaus Kauno miesto bei Edmundo Seiliaus Marijampolės chorai. Abu chorai šeštadienį žiūrovams atliko po tris kūrinius ir kovojo dėl TV žiūrovų simpatijų. Tiesa, šeštadienį žiūrovai eteryje išvydo ir visus kitus, anksčiau iš projekto iškritusius choristus.

Paaiškėjo, kuris choras nuskynė „Chorų karų“ laurus. Už R. Tautkaus Kauno miesto chorą balsavo 54 180 žiūrovų. Kauniečiai, surinkę apie 10 000 balsų daugiau, užnugaryje paliko E. Seiliaus Marijampolės miesto chorą, už kurį balsavo 44 615 TV žiūrovų. Kauniečiams atiteko 25 000 litų, marijampoliečiams - 15 000 litų vertės prizai, kurie bus panaudoti labdarai.

DELFI skaitytojų simpatijos atiteko kauniečiams – jie visą savaitę balsavo ir nusprendė, kad triumfo finale labiausiai vertas R. Tautkaus Kauno miesto choras.

R.Ščiogolevaitė paaiškino neturinti nuotaikos kritikuoti ir esą nesuprantanti, iš kur buvo „iškasti“ karo kirviai.

„Labai laukiau, kad kiekvienas choras kritiką priimtų tam, kad jiems pavyktų išsiskleisti. Džiaugiuosi, kad galėsiu pamatyti visus chorus“, - kalbėjo R. Ščiogolevaitė. Tuo tarpu komisijos narys Modestas Pitrėnas tikino finalo metu ketinąs kabinėtis prie kiekvienos smulkmenos.

Pasiteiravus, kaip choristai jautėsi iki prasidedant finalui, R. Tautkaus mylimoji patikino, kad visi jie yra be galo pavargę, todėl esą tikras išsigelbėjimas kauniečiams būtų pergalė.

„Kadangi šią savaitę paruošėme tris naujus kūrinius, mes labai daug dirbome, todėl choristai yra pavargę, švelniai tariant, ties emocinio išsekimo riba, nes tokį gyvenimo tempą jie išgyveno pirmą kartą. Nėra laiko jaudintis, nes moksleiviai nėjo į mokyklas, studentai – į paskaitas, o keturi dirbantieji pasiėmė nemokamų atostogų. Tik laimėjimas išgelbėtų jų sielas“, - DELFI kalbėjo R. Tautkaus mylimoji Žaneta Daubarytė.

Likus vos daugiau nei valandai iki „Chorų karų“ finalo finišo paaiškėjo, kaip pasiskirstė žiūrovų balsai. Finalo metu komisija choristų nevertina. Čia svarbiausi žiūrovų balsai. Už E. Seiliaus ir Marijampolės miesto chorą jau balsavo daugiau nei 31 000 žiūrovų. Už R. Tautkaus ir Kauno miesto chorą savo balsus atidavė daugiau nei 39 000 žiūrovų.

Po trečiojo R. Tautkaus choro pasirodymo publika pašėlo skanduodamas: „Kaunas, Kaunas!“. R. Tautkus nepamiršo pabrėžti, kad pasirodymo metu Rūtai Ščiogolevaitei gėlės įteiktos ne šiaip sau. Pasirodo, šeštadienį Rūta mini vardadienį.

„Viskas logiška ir organiška. Aš patikėjau jumis. Sveikinu, tikiuosi, jūs šiandien taip jausitės, kaip ir atrodot. Puikiai pasirodėte“, - po paskutiniojo kauniečių pasirodymo kalbėjo M. Pitrėnas.

„Tai buvo vos ne nugalėtojų daina, vos ne nugalėtojų šokis. Man atrodo, kad jie pagimdyti šou“, - buvo įsitikinęs komisijos narys Vytautas Miškinis.

„Gimęs ir augęs Kaune, galiu pasakyti: Kaunas yra Kaunas. Pasijutau, kaip didžiulėje fiestoje, šventėje. Puiku, ką ten ir kalbėti“, - komplimentų kauniečiams negailėjo Stasys Povilaitis.

„Nekenčiau choro, man atrodė, kad tai – individualumo praradimas. Žiūrėdama į jus aš pirmą kartą save pagavau galvodama: „kaip būtų faina...“, - R. Tautkaus choristus gyrė Rūta Ščiogolevaitė.

Prieš trečią - paskutinįjį pasirodymą „Chorų karuose“, E. Seilius pasirūpino įvaizdžio detalėmis. Studijoje priėjęs prie projekto stilistės Kristinos Mališauskienės atlikėjas pasiteiravo, ar eteryje jam pasirodyti geriau užsisegus, ar atsisegus liemenės sagas. „Geriau užsisekite visas iki galo, taip atrodysite gražiau“, - Marijampolės miesto choro vedliui patarė stilistė.

„Išgirdau Edmundą tokį, kokį girdėdavau dažniau, kokį man visada miela girdėti. Tai yra tai, Kas jums, Edmundai labai tinka. Tinka ir Marijampolės chorui. Norėdami turėti savo veidą, rinkitės, kas jums tinka, ką jūs galite maksimaliai išreikšti. Bandydami įvaldyti kuo daugiau žanrų, galite nuklysti į diletantizmą. Linkiu jums sėkmės tuose baruose, kur jaučiatės stiprūs ir pajėgūs. Išlaikykite savo veidą. Esate stiprūs, būkite tokie visuomet“, - po paskutinio marijampoliečių pasirodymo kalbėjo S. Povilaitis.

„Labiausiai organiška ir vykusi ši daina. Čia Edmundas buvo viršūnėje. Tai padėjo save išreikšti chorui. Emociškai jie mane įtikino. Visai Lietuvai linkiu nuspręsti, kuris choras įdomesnis žiūrovams ir klausytojams“, -

„Norėčiau palinkėti, kad būtumėte atviri ne tik pagyroms ir gražiems žodžiams. Būkite atviri kritikai, nuomonėms, pastebėjimams. Tik tada jūs galėsite iš tiesų tobulėti“, - marijampoliečiams kalbėjo R. Ščiogolevaitė.

„Norėjau pasidžiaugti, kad šį vakarą turime skirtingus kolektyvus, o publika gali išgirsti įvairių žanrų muzikos. Jūs. Edmundai, buvote šio choro sėkmė. Jūs nulydėjote šį chorą į finalą. Tai – svarbiausia. Atkreipkite dėmesį į tai, kad Edmundas yra mūsų tautos turtas, pasididžiavimas. Vertinkime tai, ką turime, mąstydami ir balsuodami“, - komplimentų marijampoliečiams ir E. Seiliui negailėjo M. Pitrėnas.

Foto rasit čia.

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.