Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Prezidentas V.Adamkus gimtadienį paminėjo drauge su "Išsipildymo akcija"

Prezidentas V.Adamkus gimtadienį paminėjo drauge su
Trečiadienio popietę sostinės vaikų namuose „Gilė“ buvo paskelbta oficiali renginio „Išsipildymo akcija“ pradžia. Šių metų labdaros maratonas jau aštuntasis. Į vaikų namus pasveikinti startuojančios akcijos atvyko ir Prezidentas Valdas Adamkus, tą dieną šventęs savo gimtadienį. Jis buvo apipiltas vaikų dovanomis. Vieną jų įteikė ir praėjusios akcijos vienos istorijų dalyviai - dvyniai Petras ir Povilas Krapikai.

Glaukoma ir katarakta sergantys dvyniai akcijos ir jų globėjo V.Adamkaus dėka iškeliavo į Turkiją bei Kretą. Regą prarandantys berniukai gavo ir du kompiuterius pritaikytus dirbti žmonėms turintiems regėjimo problemų.

“Praėjusioje akcijoje pirmą kartą išgirdau apie šiuos du nuostabius jaunuolius. Nė kiek neabejojau, kad mano pareiga išpildyti jų norus, kad jie galėtų prisiminti, ką patirs kelionėse“, - sakė V.Adamkus.

Per septynerius metus Lietuvos žmonės trumposiomis žinutėmis, skambučiais, pavedimais ir pirkdami akcijos atributiką suaukojo daugiau nei 16 mln. litų. Vien praėjusiais metais buvo surinkti beveik trys milijonai.

“Aš skaičiuoti pinigų nemoku, labiau mėgstu galvoti apie naudą, kurią suteikia akcija. Krizės yra tam, kad parodytų, jog visi galim atsidurti kebliose situacijoje, bet mūsų humanizmas neturi mažėti“, - tikėdamasi, kad šiemet prie “Išsipildymo akcijos“ prisidės kaip visada daugybė geros valios žmonių sakė jos sumanytoja Nomeda Marčėnaitė.

Praėjusi “Išsipildymo akcija“ buvo suskirstyta į tris dalis. Pirmoji – konkreti pagalba dešimties istorijų herojams, technikos pirkimas vaikų ligoninėms. Antras etapas - parama aštuoniems psichologinės pagalbos projektams. Trečioji dalis – parama 195 akcijoje dalyvaujančioms Lietuvos vaikų globos įstaigoms.

“Šiemet, kaip ir pernai, akcija – sudėtinga ir turi ne vieną tikslą. Pirmas - vaikų globos namų vaikų sveikatinimas – reabilitacijos po ligų, akinukų pirkimas, dantukų taisymas. Taip pat bus papasakotos išskirtinės istorijos ir stengiamasi padėti jų herojams, o per juos - dar daugybei vaikų. Pavyzdžiui, viena mūsų būsimų herojų Kornelija padės atkreipti dėmesį ir nupirkti naujausius vaistus vaikams sergantiems reumatinėmis ligomis“, - sakė N.Marčėnaitė.

“Išsipildymo akcijos“ pristatyme koncertavo Linas Adomaitis ir grupė “Studentės“. Vaikų namų auklėtiniai parengė vaišes ir parodė specialiai akcijai sukurtą “Svajonių medį“, ant kurio sukabintos pačios įvairiausios svajonės: nuo nuosavo žiurkėno iki plastinės operacijos.

Zaliukas November 05 2010 1,435 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.