Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

Kas apsaugos nuo patyčių?

Kas apsaugos nuo patyčių?
TV3 laidoje „Su Nomeda“ (17 val. 40 min.) bus aptariama opi pastarųjų metų problema - patyčios mokyklose.

Pasaulio sveikatos organizacijos atliekamų tarptautinių tyrimų duomenimis, Lietuvos mokyklose patyčios yra ypač paplitusios. Jas patiria maždaug du trečdaliai moksleivių. Būtent tiek jų pripažįsta, kad mokykloje juos skriaudžia, užgaulioja, muša, reketuoja, pravardžiuoja.

Kad mokyklose patyčios tarp moksleivių jau tapo norma, pripažįsta ir mokytojai. Vaikų skundai skaudina ir tėvų širdis. Kai kuriems moksleiviams tai atsiliepia taip stipriai, kad jie būna priversti kreiptis į psichologines tarnybas, kartais net keisti mokyklą.

Apie mokykloje patirtą moralinę ir psichologinę skriaudą pasakos vienuoliktokas Tomas. Kelerius metus kentęs užgauliojimus ir grasinimus berniukas pakeitė mokyklą, tačiau situacija beveik nepagerėjo.

„Kalbėjausi ir su mokytojais, ir su mokyklos vadovais, bet niekas nepadeda“, - N.Marčėnaitei prisipažino Tomo mama Laima.

Kita laidos dalyvė, dvyliktokė Auksė, patyčias mokykloje kenčia vien todėl, kad gyvena vaikų globos namuose. Bendraamžiai ją dėl to laiko prastesne.

„Mokykloje nemėgo ir manęs. Berniukams buvau ilgaplaukis atsiskyrėlis, o mergaitėms šiaip nepatikau“, - laidos pasakojo ir „dangietis“ Jonas.

Zaliukas February 04 2007 1,546 0 comments 0 out of 0 ratings

0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.