Oh no! Where's the JavaScript?
Your Web browser does not have JavaScript enabled or does not support JavaScript. Please enable JavaScript on your Web browser to properly view this Web site, or upgrade to a Web browser that does support JavaScript.

„Chorų karus“ laimėjo Kaunas

„Chorų karus“ laimėjo Kaunas

Sensacija „Chorų karuose“ neįvyko - kaip daugelis ir spėjo, pergalę šventė Kauno Burgundiškasis choras su vadove Danguole Beinaryte priešakyje. Sekmadienio vakarą po įnirtingos kovos TV3 eteryje kauniečiai palaužė Alytaus Oranžinio choro garbingą pasipriešinimą ir antrą kartą iš eilės tapo projekto nugalėtojais. Jiems, tiksliau jų miestui, atiteko pagrindinis 35 000 litų prizas, antrosios vietos laimėtojai apdovanoti 15 000 litų.

Alytaus choro generolas Justas Lapatinskas jau laidos pradžioje prisipažino, kad drauge su šešiolika choristų jau jaučiasi nugalėtoju.

Jauniausias choro generolas visą kelią iki finalo pavadino tvirtėjimo procesu. "Pirmas tris savaites jautėmės nedrąsiai, net žegnodavomės, kad neiškristume", - sakė jis, bet pripažino, kad projektui įsibėgėjus, įgijo vis daugiau tvirtybės ir pasitikėjimo savo jėgomis.

Finalą choras pasiekė daugeliui gal ir netikėtai, tačiau dėsningai, kaip geri sportininkai, pasiekę geriausią formą. Nors žiūrovų balsavimas nuo pat pirmų finalinės laidos minučių buvo palankesnis kauniečiams, alytiškiai rimtai lipo jiems ant kulnų ir sugadino šiek tiek nervų ląstelių, neleisdami jaustis šimtu procentu užtikrintais dėl projekto baigties.

Nors pasitikėjimo savimi stoka kauniečių apkaltinti negalima. Kauno choras savo pergale tikėjo nuo pat pirmų pasirodymų, nes vos prasidėjus projektui, jie buvo pavadinti lyderiais. Visą laiką jais ir liko. Kai tik reikėdavo laimėti, choras ir laimėdavo.

Kauniečius konkurentai kaltino tuo, kad jų gretose yra profesionalų, kad dalis choristų jau dalyvavo praėjusių metų „Chorų karuose“, bet net didžiausi priekabių ieškotojai turėjo pripažinti, kad šis kolektyvas dažnai visa galva pranokdavo konkurentus. Pavyzdžiui, su visus nuginkluojančia „Barcelona“, kuria choras pradėjo ir baigė pasirodymus projekte.

Nedaug trūko, kad „Chorų karų“ superfinale būtume sulaukę istorinės Vilniaus ir Kauno dvikovos. Mat, Tarptautinis sostinės choras vadovaujamas dainininko Stano sugebėjo tapti paskutiniu projektą palikusiu choru.

Alytaus ir Kauno chorus sveikino ne tik jis, bet ir kiti vilniečiai - pirmas laidą palikęs Baltasis choras ir Neringa Čereškevičienė. Taip pat Auksinis Utenos choras ir Augustė, šmaikštieji smaragdiniai žemaičiai su Deivydu Zvonkumi priešakyje, ugniniai Liudo Mikalausko choristai (deja, finale pasirodę be koncertais užimto generolo).


0 comments

Leave a Comment

Please Login to Post a Comment.
  • No Comments have been Posted.

Rating is available to Members only.
Please Login or Register to vote.
Awesome! (0)0 %
Very Good (0)0 %
Good (0)0 %
Average (0)0 %
Poor (0)0 %






Sveiki, klausimus ,
pasiūlymus siųskit elektroniniu paštu
zaliukui@gmail.com



tik norint
pakomentuoti.